Krótki opis

Książka przedstawia dane charakteryzujące wybrane produkty spożywcze i typowe potrawy. Mówią one o wartości energetycznej i zawartości wybranych składników odżywczych w przeliczeniu na 100 g części jadalnych danego produktu i 100 g części jadalnych gotowej do spożycia potrawy, czyli tych części, które nadają się do bezpośredniego spożycia.

Przy ocenie wartości odżywczej żywności spożywanej wraz z codzienną dietą korzysta się z danych o zawartości składników odżywczych w częściach jadalnych. Należy pamiętać, że część kupowanych produktów zawiera oprócz części jadalnych również części niejadalne, zwane odpadkami. Zamieszczone w tabelach informacje o zawartości odpadków umożliwiają przeliczenie ilości danego składnika zawartego w częściach jadalnych na jego zawartość w produkcie rynkowym.

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Wartość Odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw (Przygoda, Kunachowicz, Nadolna, Iwanow)

Krótki opis

Książka przedstawia dane charakteryzujące wybrane produkty spożywcze i typowe potrawy. Mówią one o wartości energetycznej i zawartości wybranych składników odżywczych w przeliczeniu na 100 g części jadalnych danego produktu i 100 g części jadalnych gotowej do spożycia potrawy, czyli tych części, które nadają się do bezpośredniego spożycia.

Przy ocenie wartości odżywczej żywności spożywanej wraz z codzienną dietą korzysta się z danych o zawartości składników odżywczych w częściach jadalnych. Należy pamiętać, że część kupowanych produktów zawiera oprócz części jadalnych również części niejadalne, zwane odpadkami. Zamieszczone w tabelach informacje o zawartości odpadków umożliwiają przeliczenie ilości danego składnika zawartego w częściach jadalnych na jego zawartość w produkcie rynkowym.

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
69,63 zł
Brutto
Ilość
produkt dostępny

    SPIS TREŚCI

1. Wstęp 

2. Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych 

3. Tabele składu i wartości odżywczej potraw 

4. Uzupełnienie - zawartość wybranych składników odżywczych w produktach spożywczych 

5. Zawartość składników mineralnych w naturalnych wodach mineralnych, wodach źródlanych i wodach leczniczych 

Piśmiennictwo 

Skorowidz

65 Przedmioty

Specyficzne kody

Nowy produkt